Sladder og brok i krogene...

Sladder kan være ødelæggende for et godt arbejdsmiljø - og alligevel vil de fleste af os deltage i en del sladder i løbet af et arbejdsliv. På trods af at vi allesammen ved, at sladder og brok i krogene kan skabe usikkerhed, kliker og en tyk stemning af  usagte ting. Og det kan være klangbunden for at der udvikles eksklusionsprocesser - dvs. mobning - på arbejdspladsen. 
 

Vejen frem

"Sladder" og brok er noget, der er kommet for at blive. Men det er vigtigt at arbejde med med, hvad der sladres om, og ikke mindst hvordan det foregår. Og gerne på en måde der på samme tid er konkret og kreativ, og trækker lidt på smilebåndet.
 
Det handler om først og fremmest at få sat ord på og få set på de ting, der ligger som "sten i skoen". Dvs. undersøge hvad sladderen handler om: er det dårlige vaner, irritation over opgaven eller måden den bliver løst på, almindelig afmagt - eller måske noget helt andet? Først der bliver det muligt at arbejde målrettet med de tanker, følelser og forestillinger, som danner baggrund for sladder.
 
Rigtig ofte er sladderen også udtryk for organisatoriske processer, der skal tages hånd om. Det kan handle om ledelse, samarbejdet i selvfungerende teams, fordeling af øv-opgaver, måder at arbejde på, et samarbejde der er svært at få til at fungere eller meget andet.
 
Vi tilbyder:
  • Sparring til ledere i forbindelse med håndtering af sladder og brok
  • Tilpassede forløb på den enkelte arbejdsplads, hvor vi arbejder målrettet med reduktion af sladder og brok
  • Oplæg og foredrag hvor sladder angribes seriøst - med et humoristisk islæt, så deltagerne kan genkende sig selv - og se på egne handlinger udefra

Kontakt os - vi har gode erfaringer med at tænke "ud af boksen" og finde robuste og kreative løsninger, også i relation til sladder og brok. Du er velkommen til at ringe for en uforbindende samtale om den sladder, der foregår på din arbejdsplads

Mette Bentzen/Mimers Loft | CVR: 27059341 | Østergade 9B,, 4700 Næstved - Danmark | Tlf.: 3112 4641