Forandringens psykologi

Forandring er kommet for at blive! Mange forandringsprocesser lykkes dog ikke som planlagt - og at det er de menneskelige relationer, det oftest handler om!

..Spændende, udfordrende - og sårbart!

Som arbejdspsykolog kan jeg tilbyde følgende:
  • professionel proceskonsultation i forhold til at medarbejdere og ledere kommer styrket igennem en periode med forandringer
  • inspirerende oplæg og foredrag om forandring og forandringsprocesser
  • kvalificeret rådgivning og sparring, når det handler om planlægning af forandringer
  • kulturskabende seminarer og kursusdage med temaet forandring, hvor deltagerne får mulighed for at undersøge muligheder og forhindringer i givne forandringer
De specifikke mål afklares i tæt samarbejde med jer.

Om forandringer

Forandringer øger vores oplevelse af belastning - og kan i værste tilfælde udløse stress reaktioner dels hos de enkelte medarbejdere og ledere, dels i hele organisationen. Derfor er det vigtigt at sætte ind i tide.
 
I  forandringsfaser bruger vi energi på at  forholde os  til nye vilkår,  roller og  spilleregler. Ofte  føler vi os pressede og uden hverken tid eller overskud til at være fleksibel. Forskellene mellem os forekommer store - og de holdninger, som vi tidligere kunne leve med på vores arbejdslads, bliver pludselige ikke til at holde ud.
 
Irritation, vrede, skuffelse og ærgelse tager magten, og det bliver uforståeligt, hvordan nogen kan synes, at netop denne vej er den rigtige at gå. Kolleger opleves som mere "tossegode", "naive" eller "kritiske", "besværlige", måske endda "illoyale" - tænk, at man ikke har set det tidligere!
 
Her hjælper det at tage en time-out, hvor I stopper op og tager jer tid til at tage temperaturen - på den enkelte og på gruppen.

 


Mette Bentzen/Mimers Loft | CVR: 27059341 | Østergade 9B,, 4700 Næstved - Danmark | Tlf.: 3112 4641